Canicross

CaniCross -løping med hund

Et kurs for alle hunder over 1år!
Canicross er enkelt og greit å løpe med hund. Dette er en hundegren mange ser hver dag, men som man kanskje ikke vet er en konkurranseform. Det er også en morsom måte å aktivisere både seg selv og hunden på uansett om man skal løpe for moro eller om man ønsker å kokurrere.


Alle kursene våres baseres på positive belønningsmetoder. 

Teori

-hva er canicross

-utstyr

Praksis

-tilpasning av utstyr

-løpsteknikk

-passeringer


Vi i sportshunder er de første(og eneste) i byen som tilbyr et kurs i dette pr i dag.
Iløpet av kurset vil vi gå igjennom en teoribit om hva Canicross er, hva man trenger for å drive med dette, sjekk av utstyr og om dette passer, muligheter for å prøve både sele, bånd og hoftebelter fra vår sponsor Non-Stop Dogwear, samt forskjellige morsomme måter og gjennomføre en treningsøkt på.

Kurset passer ALLE som har lyst å løpe med hunden sin, trenger motivasjon for å komme i gang med trening selv, eller bare prøve noe nytt.

Vi setter ingen fast distanse, fart eller opplegg, så dette blir moro uansett fysiske form!

Prisen på kurset inkluderer startavgift i Sportshunder´s ”Joggen”, som går over 6 lavterskel(uten tidtakning, lett terreng) løp med muligheter for flotte premier =)

Deltagende hunder må være over 12mnd, og kunne passere andre folk/hunder i grei kontroll (må man holde i eller korte inn bånd, stoppe opp etc, er dette helt ok). Kurset er ikke et passeringskurs i utgangspunktet, men kan fungere som et alternativ til et vidregående passeringskurs om man f.eks ønsker å trene spesifikt på hunder og folk i bevegelse – dette må evt opplyses om ved påmelding.