Grundig grunnkurs2

Grundig grunnkurs

 

Kurs for alle

 

Lengde: 16 kvelder + en Søndag. Dette kurset tar sikte på å gi hundene (og førerne) en grundig grunnutdanning. Passer for alle hunder, men er særlig nyttig for unge hunder som er under "utdanning". Vi tar sikte på å skreddersy kurset for deltakerne. Det vil si at de som har tanker om å konkurrere med sin hund utover i kurset vil få veiledning og oppgaver som vil forberede hund og eier på dette. Mens de som vil ha en godt trent "familiehund" får oppgaver som er tilpasset det. Mye av arbeidet med grunntrening er ganske likt uansett om du ønsker en elitehund i konkurranse eller om du vil ha en god familiehund. 


Alle kursene våres baseres på positive belønningsmetoder.

Praksis

  •  Grunntrening mht belønningsmetoder og samarbeid med hunden
  • Grunnferdigheter
  • Burleker og andre lekende teknikker for innlæring av ferdigheter og selvkontroll
  • Trening av øvelser (hverdagslydighet, lydighet, servicehund, freestyle litt etter hvilke interesser/ målsettinger deltakere har).

Endel momenter vil være det samme som grunnferdighetskurset, men dette kurset er dobbelt så langt. 

Vi tar for oss læringsteorien og belønningslæren og jobber med hvordan vi kan motivere hunden og gi hunden ett godt grunnlag for livet som familiehund/ konkurransehund ettersom hva du skal bruke den til. Underveis arbeider vi med ulike læringsleker som lærer hunden selvkontroll og god respons på kommandoer. For eksempel kommer vi til å bruke burleker og andre artige metoder for læring. Vi arbeider også med grunnferdigheter, men listen er ikke like fast her som på grunnferdighetskurset. Vi kommer også til å arbeide med endel øvelser i hverdagslydighet og eventuelt rettet mot de hundesport om noen av deltakerne ønsker dette.

 

Håper med dette kurset å kunne følge deltakerne tettere og gi mer hjelp da vi holder kontakten over en lengre tidsperiode. Vi starter i slutten av september og holder på i tilsammen 20 kvelder. Det blir selvfølgelig en god pause rundt juletider.

 

Kurset krever at man arbeider med hunden også mellom kurskveldene hjemme om man skal få maksimalt utbytte. De tar utgangspunkt i positiv innlæring på hundens premisser. 

 


 

Vi som instruktører vil altså være med å hjelpe dere lengre på vei enn gjennom ett vanlig grunnferdighetskurs.